Hetz

Hvad er det der sker? Kirkeminister Manu Sareen er kommet i modvind fordi han ikke vil garantere, at homoseksuelle, der bliver viet i folkekirken, kan kalde sig “ægtefæller”. Den ministerielle plan er at skelne mellem ægtefæller og livsfæller.

Tidligere borgmester Claus Bondam (R) er ifølge Berlingske ikke tilfreds: “Det her er jo absurd. (…) Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det er 10 biskopper, der skal bestemme over ligestillingen i Danmark. Kære Manu Sareen: Lad være med at lægge dig fladt ned for den danske Folkekirke (…) Hvis du er en politiker, der har modet til at tage dette livtag, så vil du indskrive dig i den moderne danske politiske historie. Hvis ikke du gør noget … ja, så er du blot endnu en minister, der ikke tør handle der, hvor det virkelig gælder, og som lader sig drive rundt i manegen af ‘tjenstvillige’ embedsmænd.

Og den homoseksuelle salgsdirektør hos Startour, Stig Elling er ifølge Berlingske skuffet: “ved at heteroseksuelle skal kalde hinanden ægtefæller, mens vi homoseksuelle skal sige livsfæller, [er han] med til at gøre os anderledes og nogle, som er mindre værd. Hvorfor skal det hedde noget andet, Manu?

Det irriterer mig grænseløst, at en flok selvoptagede rettighedsfikserede bøsser forsøger at sætte dagsordenen i denne debat. Så fat det dog! Kirken, Kristendommen og ikke mindst Paulus kan ikke lide jer. Her er – igen – et par eksempler:

Ved I ikke, at uretfærdige ikke skal arve Guds rige? Far ikke vild! Hverken utugtige eller afgudsdyrkere eller ægteskabsbrydere eller mænd, der ligger i med mænd, eller tyve eller griske mennesker, ingen drukkenbolte, ingen spottere, ingen røvere skal arve Guds rige. Sådan var nogle af jer engang, men I blev vasket rene, I blev helliget, I blev gjort retfærdige ved Herren Jesu Kristi navn og ved vor Guds ånd.” (1. Kor. 6;9-11)

og

“Men vi ved, at loven er god, hvis man bruger den, som lov skal bruges, og når man ved, at en lov ikke er bestemt for retskafne, men for lovbrydere og genstridige, for gudløse og syndige, for spottere og ugudelige, for dem, der slår deres far eller mor ihjel, for drabsmænd, utugtige, mænd der ligger i med mænd, bortførere, løgnere, menedere, og hvad der ellers strider mod den sunde lære efter det evangelium om herligheden hos den salige Gud, som jeg har fået betroet.” (1. Tim. 1;8-11)

Bøsser er i samme kategori som mordere, lovbrydere, løgnere, tyve, bortførere og griske mennesker. I er ganske enkelt i kirkens optik det laveste af det laveste. Hvad fanden vil I med dens velsignelser? Det er jo absurd i den mest fundamentale betydning af ordet. Desuden er det også respektløst overfor folkekirken. I vil lukkes ind i varmen, men har ikke gidet at sætte jer ind i kristendommens værdier. Sæt jer og læs Bibelen igennem fra ende til anden – det er nok med Det nye Testamente.

Et er at en frygtelig mængde danske forældre hvert år lader deres børn konfimere uden nogen sinde at have åbnet en bibel eller at have den fjerneste anelse om eller interesse i hvad den danske Folkekirke står for, men udelukkende fordi sådan gør alle andre. Det er overfladisk og dumt.

I en helt anden kategori er det aktivt at kæmpe for at bliver lukket ind et sted hvor man ikke er velkommen eller hvor man ligefrem bliver set ned på. Den der holdning: “Det må vi ikke, så det vil vi have ret til, alene fordi vi er bøsser!” er lige så stupid, som hvis en jøde i 1940 havde banket på døren til NSDAPs hovedkontor og med krænket mine havde krævet at blive medlem med den begrundelse, at hvis de andre må, så vil jeg også. Det er det forkælede barns tankegang.

Og til din information, Stig Elling, kan jeg oplyse om at I er anderledes, det er absolut ikke noget som Manu Sareen skal have skyld for at være årsag til. Homoseksualitet er ikke normalt, på nøjagtig samme måde som rødt hår, allergi og tordenvejr heller ikke er det. Men det er alle fænomener som er normalt forekommende og derfor er der ikke som sådan noget foruroligende ved dem, blot kan ingen af dem kan siges at være en normaltilstand.

Undertiden er det mere passende at fokusere lidt på de opnåede rettigheder, frem for bestandig at lede efter nye som man kan kræve ind, uanset hvor urimelige de er, ikke mindst når man er så heldig at leve i et land, hvor man åbenlyst kan skilte med tilbøjeligheder, som i andre dele af verden hurtigt kunne medføre, at man fandt sig ophængt i den tunge ende af et reb.

4 meninger om “Hetz”

  1. Ha! Det var nu nok mere hetzen mod både ministeren og kirken jeg tænkte på og så er jeg i øvrigt ikke nær så interesseret i hvor de bliver gift som det absurde i selv situationen.

    I øvrigt vil jeg foreslå at du sætter navn på når du kommenterer her – anonymitet er for kujoner.

Skriv et svar